miercuri, 17 noiembrie 2010

Un dus rece, vă rugăm!

Îl văzurăti pe Soric? Încerca, bietul, să se dezvinovătească, dar s-a acoperit de penibil. Ce făcea interlopul? "Dădea bani la oameni." Si sefului politiei i se părea OK. Cămătăria e si ea o meserie de infractor de treabă. După Soricel ăsta, Nutu Cămătaru' ar putea fi fruntas în întrecerea de partid si de stat.

Nimic, însă, nu întrece în penibil ceea ce presedintele unei mici, tot mai mici părti a României a spus. Uitând care sunt criteriile de selectie în institutiile statului, în prezent pedeliste, presedintele s-a gândit să se răzbune nitel si pe protestatarii din septembrie spunând că oamenii care atunci au făcut striptis, aruncându-si chipiurile, acum s-au dezbrăcat si de caracter. Sau s-o fi referit la Roberta? Nu, nu... Nu cred. Nu făcea ea asa ceva...

Mă rog... Ideea e că Băsescu a produs cu bună stiintă o generalizare care nu-si avea locul. Nu cred că îsi imaginează nimeni că unul ca Soric a speriat cucuvelele din Cotroceni. Nici vorbă... Problema e alta. De sus, de la cel care ne minte cu nonsalantă, până la cel care închide poarta, institutiile sunt cârpite cu Sorici si Soricei, iar lumea nu mai reactionează, pentru că...pur si simplu ... etosul actual e si el un soric pârlit. Venite pe valul politic, peticele din soric virusează sistemul. Uneori sunt schimbate. Ce folos? Cu toate acestea, institutiile mai functionează...în ciuda lor...

Cât de rece ar trebui să fie dusul pentru ca nouă să ne vină mintea la cap si valorile să-si găsească locurile lor?

5 comentarii:

  1. Șșșșșșșșșt! (în soaptă) E mai bine să nu comentăm aici. Ati văzut că mascatii fac descinderi la locuintele celor care folosesc spatiul virtual pentru a-l supăra pe presedinte. Asta, în timp ce mafiotii îsi fac de cap în România.

    RăspundețiȘtergere
  2. soric provine de la un animal mult mai pitoresc:) decat un soricel...nu ma intereseaza descinderile lor. eu traiesc in lumea artei. pentru mine nu exista partide, magistrati sau presendinte. daca stau bine sa ma gandesc traiesc intrun loc fara frontiere, legi...Romania, tara tuturor posibilitatilor!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. E frumos ce spui si ce trăiesti, Karina, dar Soricii si soriceii, ba chiar si cei care se îmbogătesc din vânzări anterioare mizează pe faptul că au o existentă paralelă cu preocupările oamenilor pasionati de ceea ce fac. Arta e si atitudine, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt de acord cu toti: si cu dl presedinte cand se refera la politisti, si cu politistii cand se refera la dl presedinte.

    RăspundețiȘtergere
  5. :)))))))) Da, Mihai, numa' că atunci când te referi la politisti poti să cazi în ispita generalizării nejustificate. În ceea ce-l priveste pe presedinte... :)

    RăspundețiȘtergere