miercuri, 29 iunie 2011

Darurile Sfintilor Apostoli Petru si Pavel

Sfintii Apostoli Petru si Pavel... Unul, ucenic al Mântuitorului, altul în tabăra prigonitorilor, primul, biruit pentru putin timp de teamă si de firea omenească, al doilea, plin de râvnă împotriva crestinilor... Învăta-vom de la sfântul Petru spălarea păcatelor cu lacrimi fierbinti, de la sfântul Pavel venirea definitivă la credinta cea dreaptă si tăria pe cale. Amândoi s-au dedicat până la capăt Căii Domnului.

Astăzi îi sărbătorim pe cei doi sfinti si multi dintre cei care-i consideră ocrotitori sunt felicitati. Păcat că sărbătoarea se termină cu alcool si cu burti burdusite. Îsi mai aminteste cineva de lacrimile tămăduitoare ale sfântului? Se mai cutremură oamenii în fata Revelatiei? 

Citeam într-o carte că un preot si-a cerut iertare de la duhovnic pentru că îi cădeau lacrimi în Sfânta Împărtăsanie. Duhovnicul, cutremurat, i-a răspuns: "Părinte, roagă-te pentru mine, să primesc si eu în dar astfel de lacrimi!"

Câti dintre noi nu ne lepădăm, zi de zi, de credintă si nu regretăm apoi nici măcar o clipă... Câti nu-i prigonim pe semenii nostri si niciun semn nu ne întoarce din drum...

Sfintii Petru si Pavel ne-au lăsat daruri minunate. Să le primim!

2 comentarii: