duminică, 1 martie 2015

"Slugă la doi stăpâni", un spectacol de neuitat

Ultima seară de iarnă... Așteptarea fremătândă a primăverii s-a transformat, pentru câteva sute de spectatori ai Teatrului Dramatic "Sică Alexandrescu", într-o electrizantă revărsare de artă dramatică. Ce poate fi mai frumos decât să vezi o sală plină, așteptând începerea unui spectacol despre care deja se știe că va fi impresionant? Încrederea aceasta zâmbitoare din foaier este ceea ce ne lipsește în viața de toate zilele. De obicei, suntem cinici și atoateștiutori, criticăm înainte să gustăm și, invariabil, ne strâmbăm cu o teatrală competență. Aici, însă, oamenii știu că urmează să fie încântați de ceea ce vor vedea și pregustă bucuria.

"Slugă la doi stăpâni", de Carlo Goldoni, cu o distribuție impresionantă în care îi remarcăm încă din prima clipă pe Gabriel Costea și pe Marius Cisar, dar și pe colegii lor de scenă, este o piesă care reușește să te plaseze în Veneția secolelor trecute, dar să te și readucă într-un prezent la fel de plin de umor și de spontaneitate. Comedie de situație, dar și creativitate regizorală și actoricească, piesa este un adevărat eveniment teatral cu o extraordinară priză la public.

Senzația pe care o trăiești când valurile de artă teatrală venite peste public se întorc cu recunoștință și cu afecțiune spre scenă, sub formă de aplauze prelungite, este aceea a unui alint prelungit, a unui joc serios în care spectatorii aplaudă în picioare, nu pentru a le oferi actorilor binemeritata apreciere, ci dintr-o nevoie interioară de a-și exprima emoția acumulată în timpul spectacolului.

În câteva cuvinte: o piesă excelentă, cu actori minunați, în urma căreia te întorci cu sentimentul reconfortant că frumosul și umorul de calitate sunt la locurile lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu