duminică, 5 februarie 2012

România, ia-ti copilul în brate! Roșia Montană plânge după tine





La Regele Solomon au venit două femei. Amândouă au născut, dar uneia i-a murit copilul și s-a gândit să-l fure pe al celeilalte, în timp ce aceea dormea. Când s-a trezit, mama și-a dat seama că nu mai era copilul lângă ea și l-a cerut înapoi. Cum nici una nu ceda, au apelat la judecata înteleptului rege. Solomon a dat poruncă să fie tăiat copilul în două, astfel încât fiecare femeie să primească câte o jumătate de copil. După reactia femeilor si-a dat seama care era mama cea adevărată, căci a fost gata să facă orice pentru a-i salva viata copilului, în timp ce mama cea falsă a încuviintat uciderea.

Probabil că vă voi scandaliza, dar mi-am amintit această pildă în timp ce urmăream manifestația publică a ecologiștilor care apără Roșia Montană.Unul dintre vorbitori le-a spus bucureștenilor: "Ziceti dacă nu vă trebuie frumusețea Roșiei Montane, că o dăm ungurilor!"Poate că am citat aproximativ, dar ideea aceasta era. Din câte stiu eu, ministrul maghiar are acum un cuvânt important de spus, iar UDMR este singura formațiune politică parlamentară care are o părere clar exprimată în problema exploatației miniere de acolo și în favoarea bunului simt. De asemenea, nationalistii și ecologiștii români au iesit în stradă ca să apere Rosia Montană. Cu alte cuvinte, au rămas în picioare cei care iubesc acest tărâm, indiferent dacă sunt români sau maghiari.

Privesc emisiunea domnului Tatulici referitoare  la acest subiect.Scârboasă emisiune! Pe oamenii aceia îi înteleg, mineri săraci, dornici să muncească, nu iau în calcul efectele, dar ceilalți sustinători ai proiectului îmi par niste jalnici profitori, în plină prostituție profesională.

Cei care iubiti Ardealul, fiti mame bune si nu-i doriti otrăvirea! În rest, e doar gargară patriotardă. Cântati cu o mândrie de fanfaroni: "Noi suntem români, noi suntem români", dar drama Rosiei Montane, cea de la Roșia Poeni vă sunt străine. Doar câtiva oameni frumosi mai luptă cu dragoste pentru acest tărâm românesc. De ce, totusi, România se poartă ca o mamă falsă? De ce nu-si ia copilul în brate și îl lasă pe mâna unui tată betiv si a unor otrăvitori cu vorbe mieroase?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu