miercuri, 15 august 2012

La multi ani!

Ziua aceasta începe cu urări frumoase. E o mare sărbătoare crestină, de care tot sufletul se bucură. Fecioara Maria si Sfântul Ioan Botezătorul sunt singurii sfinti cărora le sărbătorim atât nasterea, cât si trecerea la Cer. Ceilalti sfinti sunt pomeniti în zilele mortii pământesti, căci aceasta presupune adevărata nastere crestină: Învierea.  Ne înveselim în această zi, autentica zi a Femeii, căci Maica Domnului e mama noastră, a tuturor, e întruchiparea Iubirii, a maternitătii, a bunătătii.  

Le urez tuturor celor care portă numele Fecioarei Maria, Izvorul cel Pur al Vietii, fericire, viată lungă si mântuire! De asemenea, le doresc tuturor doamnelor si domnisoarelor, în această zi a feminitătii, să le fie viata plină de lumină duhovnicească si de rod, să trăiască multi ani cu bucurie aici pe Pământ si viata cea vesnică să o dobândească! 

duminică, 5 august 2012

Dimineată simplă de vară

Somnul cel mai dulce este cel de dimineată, când vise neterminate ne întorc de pe o parte pe alta...în lupta cu lumina, care încearcă să ni se strecoare, jucăusă, printre gene. Ce se compară, însă, cu orele cele mai fragede ale unei duminici în care reusim, totusi, să dăm credit razelor si aerului încă răcoros?

Cei dragi încă mai dorm si nimic nu mă cheamă, gugustiucii îsi proclamă armonios existenta, păstrându-mă în lumea copilăriei, concertul păsărelelor, intrat până acum în sunetele de fond, mă face să mă întreb unde oi fi fost până azi, câinii seriosi ai vecinilor îmi dau senzatia de stână apărată cu lătratul lor răgusit, iar clopotele bat nemurirea... 

Hey! V-ati trezit? V-as face o cafea, dar nu vreau încă să cobor din această fericită simplitate... Sau...de ce nu? V-ati pregătit cănile?

sâmbătă, 4 august 2012

Astern...


Astern…
la picioarele-Ti,
viata mea...toată,
Dar, Doamne!
Imediat
mi-o adun…
necredincios,
o îndes în ranită,
întunericul botit
o cuprinde
si iar mă-ntristez…
si iar Te caut.
Viata-mi iar Ti-o astern…
Primeste-mă, Doamne,
mereu!

Punte


Când un om la care tinem se întristează, intrăm în starea aceea exceptională în care ne-am face punte între el si fericire. Aceea e o stare de Iubire. Uneori…ne facem punte, dar el se vrea singur în tristetea lui, alteori ne întristăm noi si el se face punte… 

Tristetile, ca si bucuriile, sunt ocazii de a ne apropia… De sunt punte, iar omul nu trece, punte rămân. De punte omul se face, ori nu, zâmbi-i-voi în inima mea si voi păstra Iubirea.