luni, 20 februarie 2012

Rafael, chipul frumos al Codlei

Când intrati într-un oras, nu-i priviti doar clădirile, străzile, magazinele si parcurile, ci căutati la fetzele oamenilor! Nimic nu e mai fascinant decât chipul omului. Îi vedem zâmbetul, bunătatea, îi citim dragostea sau, din contră, încrâncenarea, împietrirea, împotmolirea în rele. E oglinda armoniei interioare, iar frumusetea lui nu e înscrisă în cataloagele de modă, nu apare în reviste, ci e o expresie a sufletului si se întipăreste în inimile trăitorului.

Locuiesc în Codlea de vreo 14 ani si am descoperit-o încet, în ultimii ani mai intens, iar de un an mi-e extrem de dragă. Am descoperit aici atitudine civică si demnitate, m-am mândrit că ne-am apărat spitalul si pădurea, dar, mai presus de toate, am descoperit aici OMENIE SI PROFESIONALISM. Codlea, spre deosebire de alte comunităti, are grijă de persoanele cu dizabilităti si nu doar de cele din perimetrul ei, ci primeste si brasoveni, ori oameni din împrejurimi. Fundatia Rafael este fatza cea frumoasă a Codlei, chipul ei transfigurat de bunătate si de iubire fată de semeni. Înfiintată prin înfrătire creștină, sustinută cu altruism de comunitate si de partenerii olandezi, fundatia asistă persoanele cu dizabilităti si nu oricum, ci cu un impresionant devotament si cu profesionalism. Treceti într-o zi pe la sediul ei si vă veti contamina cu dăruirea si cu eforturile personalului si ale beneficiarilor, veti fi impresionati de tot ceea ce dăruiesc acesti oameni. Vă veti întoarce mai bogati si veti sti să pretuiti bucuria de fiecare zi. Rafael e o lectie de viată si de agregare umană.

Codlea aceasta a noastră e mai frumoasă cu Rafael, e mai bună când si noi suntem mai buni si e orasul fiecărui locuitor, indiferent de etnie, provenientă geografică sau preferintă politică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu